Ανακοίνωση του Άρδην

Την ίδια στιγμή που Τρόικα και Γερμανική Ευρώπη εκβιάζουν αφόρητα απαιτώντας να ενταθούν οι πολιτικές που καταδικάζουν τον ελληνικό λαό σε βελούδινη γενοκτονία, την ίδια στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση αξιώνει να κάνει με σύσσωμο το υπουργικό της συμβούλιο περιοδεία ανά την Θράκη, λες και επισκέπτεται κάποια επαρχία του τουρκικού κράτους, η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει ένα ακόμη εσωτερικό μέτωπο παραβιάζοντας τα δικαιώματα των Νίκου Ρωμανού και Ηρακλή Κωστάρη ως κρατουμένων, με το να αρνούνται να τους παρέχουν τις νόμιμες εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούνται (και τις οποίες επί 3 ½ χρόνια ο Ηρακλής Κωστάρης λάμβανε κανονικά).

Είναι σαφές, πως η κυβερνώσα δεξιά έχει αναδιπλωθεί σ’ ένα εμφυλιακού τύπου ρεβανσιστικό προφίλ προκειμένου να «παίξει τα ρέστα της» από την φθορά και την πλατιά απονομιμοποίηση που προκαλεί η εφαρμογή της λαοκτόνας πολιτικής της. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η «στρατηγική της έντασης» που το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει υιοθετήσει σε σχέση με τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Αυτή η πολιτική απειλεί να προκαλέσει μιαν αντιπαράθεση γύρω από τα αυτονόητα, δηλαδή τα δικαιώματα των δύο κρατουμένων, ενώ τα δρεπανηφόρα άρματα της Αποικίας Χρέους μαρσάρουν τις μηχανές τους και ετοιμάζονται να προχωρήσουν περαιτέρω στην εθνική και κοινωνική καταστροφή της χώρας μας.

Τούτος ο λόγος είναι και ο κυριότερος για τον οποίον αυτό το ζήτημα πρέπει να κλείσει άμεσα. Διότι μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της κοινωνικής έντασης γύρω από αυτό το ζήτημα, συμφέρει μόνο όσους σφίγγουν την θηλιά γύρω από το λαιμό του ελληνικού λαού.